Met blijdschap mag ik u mededelen dat Sientje ons Sorrel-zilver poesje op vrijdag 24Mei is bevallen van vijf plaatjes van kittens. Drie heren en twee dames. Moeder en kinders maken het goed en de kids groeien als kool.
Vandaag..of eigenlijk gisteren al zijn de eerste oogjes begonnen open te gaan en er wordt al meer en meer door de nestkist geschuifeld en gekropen.

Foto’s zijn er ook, maar die moeten nog even uitgezocht worden, daar heb ik helaas nog niet echt de tijd voor kunnen nemen zo midden tussen kittens en het in elkaar knutselen van iets fotostudio-achtigs (maar daarover later meer) Wel wil ik bij deze alvast een voorproefje geven van de beelden van dit jonge geluk. Dus bij deze:
DSC_1315

Eindelijk de tijd gehad om de foto’s van de kittens uit te zoeken. Met alle drukte hier is het er de afgelopen maanden niet van gekomen.

(klik op foto’s voor albums)

miauw

Als bonus heb ik ook nog wat foto’s van een tweetal fotoshoots waar de kittens naartoe zijn geweest

miauw

Jaja het is zover, op zondag 25 november jongstleden is ons vlekkenbeest (beter bekend als Blue Merle – Bordercollie) Abby bevallen van een vijftal plaatjes van puppies. Vier driekleur waarvan er twee teefjes zijn en een merle reutje. Moeder en kinders maken het goed en genieten van hun verblijf in hun Noordwijkse buitenhuis. Tot nu toe gaat alles zeer voorspoedig en groeien de kids als kool. Sinds afgelopen weekend de oogjes begonnen te openen zijn ze druk met onderzoeken en leren lopen. Ook zijn ze sinds vandaag begonnen met hun zindelijkheids training.

Foto’s zijn er natuurlijk ook: (klik op foto voor album)

miauw

Ik moest even grinniken toen ik van de week dit bericht weer eens tegenkwam. Er is een hoop veranderd op het gebied van fotospulletjens. Het begon allemaal met mijn telezoom die na twee jaar vrij intensief gebruik best wel op begon te raken. Niet dat het een slechte lens was, maar het is ronduit vervelend dat als je recht naar beneden probeert te fotograferen je de zoomring vast moet houden omdat ie anders vanzelf inzoomt. Die heb ik dus anderhalf jaar geleden vervangen door de AF-S VR Zoom-Nikkor ED 70-300mm f/4.5-5.6G IF. (Klik op plaatje voor specificaties enzo op nikon.nl)

 

 

Een flinke mond vol zoals de doen gebruikelijk bij Nikon. Een erg fijne solide lens met eigenlijk maar één minpuntje. Hij is behoorlijk zwaarder dan zijn voorganger 🙁 Verder heb ik er nog twee vrij goedkope close-up voorzetlenzen van +1 en +2 diopter bij aangeschaft zodat ie ook te gebruiken is als macro lens.

Als klap op de vuurpijl kwam ik er dit najaar achter dat ik mijn lieve kleine 18-55 lensje heb beschadigd. Wanneer weet ik niet precies, maar op de een of andere manier is er een klein flintertje van het voorste lenselement afgeslagen. Op zich geen ramp, bij het gros van de foto’s zie je het niet eens, maar een wel mooi excuus om naar iets nieuws uit te gaan kijken. Mede ook om de tekortkomingen wat betreft het zoombereik (het gat tussen 55mm en 70mm) die met de kittens aan het licht kwam op te lossen.
Na veel wikken en wegen, er stonden nogal wat potentiële kandidaten op de lijst, heb ik besloten de AF-S NIKKOR 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR aan te schaffen. (Klik op plaatje voor specificaties enzo op nikon.nl)

 

Wederom een zogeheten FX lens, niet dat ik die richting op wil wat betreft mijn fotografie/camera, maar omdat FX lenzen op mijn DX camera nu eenmaal een voordeeltje hebben als het gaat om beeldkwaliteit. Dingen als vignetting (donkerdere hoeken) of lens-distortion (rechte lijnen die krom worden) spelen vrijwel geen rol meer. Ik heb deze lens nu anderhalve maand, en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er erg tevreden over ben. Zo tevreden zelf dat ie de 70-300 heeft vervangen als “lens die standaard op mijn camera zit”. Anyways, zie het volgende bericht voor de resultaten *woef*

Maar toch ook wel een beetje heel erg enorm ontzettend trots, deel ik u graag mede dat onze Sientje in de nacht van vrijdag op zaterdag het leven heeft geschonken aan een drietal pareltjes van kittens. Twee jochies en een meiske.
Helaas was de vreugde van korte duur, want zondagochtend hebben we alweer afscheid moeten nemen van het poesje. Waarschijnlijk heeft ze doordat ze in stuitligging ter wereld kwam, iets binnengekregen wat niet de bedoeling was. Zaterdagavond stopte ze met zogen, en ondanks dat we haar nog hebben geprobeerd te voeden met een sonde, is ze ’s ochtends vroeg, kort nadat we de spreekkamer van de dierenarts uitliepen, overleden.
Gelukkig gaat het wel goed met de heren, terwijl ik dit schrijf liggen ze heerlijk uit te buiken, en groeien ze als kool.

Natuurlijk zijn er ook foto’s, momenteel nog niet zo veel, maar dat gaat zeker nog wel goed komen.

miauw

Kittencam

Ooit had ik hier op mijn webje een live webcam lopen waarop je een blik in mijn huisje kon werpen. Helaas met de komst van een vriendin die er niet zo van houdt om bevoyeureerd te worden is de webcam een beetje in ongebruik geraakt.
Tot vandaag. Want met trots kan ik je mededelen dat er weer een klusje voor hem te wachten staat. Onze poes Sien is namelijk drachtig en zal ergens komende week als het goed is een bergje kittens uitpoepen. Dus omdat ik weet dat er niets leukers is dan kittenskijken, heb ik de webcam maar weer eens afgestoft (letterlijk) en boven de kist, waarvan het de bedoeling is dat Sien daar haar nestje krijgt, opgehangen.
Rest jullie dus om even op het linkje bovenaan de pagina te klikken en laat, als de kittens er eenmaal zijn, de oehs aahs en awwwws maar luid horen

alle prikkels op een stokje.

het zijn er teveel

teveel anders

teveel onduidelijk, onzeker

wanhopig zoek ik naar rust

maar die is er niet meer

tijd om naar huis te gaan

thuis is veilig

oh nee, ik ben thuis

wat dan wel

ben bang

angst

angst voor de prikkels van morgen

ik wil even niet meer

Eindelijk dan, de langverwachte foto’s van de kittens van Sientje. Voor degene die niet insider genoeg is om te weten wie Sientje is, Sientje is de poes van mijn vriendin. Een schat van een Somali (klik voor de rasbeschrijving) en ik prijs mij gelukkig om de komende maanden voor haar te mogen zorgen. Anyways klik op de foto om naar het album te gaan en bereidt je voor om toch minsten een paar keer aaaaaaaaaaaahhhhhh te zeggen 🙂

miauw